RADIONICE ZA DJECU I MLADE

Radionica stripa

Secret Arts Cinema organizira radionicu izrade vlastitog stripa za djecu od 6 do 10 godina. Kroz radionicu polaznici će odabrati ili pisati priče, kadrirati i izraditi nacrt i skice u olovci te konačno crtati table stripa. Prethodno iskustvo nije potrebno jer će djeca biti pod budnim okom magistra edukacije likovne umjetnost koji će voditi radionicu. Zabavni spoj slike i teksta mogu stvarati baš svi, dovoljno je prepustiti se dječjoj kreativnosti!

Radionice su namijenjene djeci od 6 do 10 godina.

 

TERMINI:

Datum: 19.10

Vrijeme: 10:00 - 12:00 sati

Savez gluhih i nagluhih Grada Zagreba, Kneza Mislava 7, Zagreb

Osmisli superjunaka!

 

Različitim likovnim tehnikama i njihovim kombiniranjem, sudionici stvaraju svog superjunaka. Djeca će odabrati između stvarnih/filmskih heroja ili njihovih novo osmišljenih, s posebnim moćima i sposobnostima.

Radionice su namijenjene djeci od 6 do 10 godina.

 

TERMINI:

Datum: 26.10

Vrijeme: 10:00 sati

4 Sobe, Ilica 113, Zagreb

Kritički analiziram i stvaram u svijetu medija

Svakodnevno smo izloženi nizu medijskih poruka, međutim, koliko ih dobro razumijemo i koliko ih dobro „čitamo“? Koliko prepoznajemo manipulacije u medijima? Stoga smo odlučili zajedno s vama analizirati medijske sadržaje i kritički promišljati na radionici „Kritički analiziram i stvaram u svijetu medija“. Osim kritičke analize medijskih priloga i časopisa, bavit ćemo se i izradom vijesti te učiti o (ne)pristranosti medija te kako utječu na mišljenje ljudi. Čeka nas puno zanimljivih tema i pripremite se da zaronimo u svijet medija!

 

 

Radionica je namijenjena srednjoškolcima.

Radionica 1 – Krapina

21.10. 11:00-13:30

Srednja škola Krapina, Šetalište hrvatskog narodnog preporoda 6

 

Radionica 2 – Zagreb

30.10. 16:30 – 19:00

Učenički dom Marija Jambrišak, Opatička ulica 14, Zagreb

 

Djeca susreću umjetnost - Inkluzivna projekcija animiranog filma "Moj život kao tikvica"

Filmski program “Sedmi kontinent” njeguje inkluzivan doživljaj filma koji djecu uvodi u aktivno i angažirano promišljanje filmske umjetnosti i sadržaja tematiziranih u filmu. Trosatna radionica sastoji se od uvodnika, projekcije, susreta s gostima filmašima i analize filma. Učenici na projekciju dolaze s već određenom predodžbom o filmu koji će gledati. Kroz aktivnosti i projekte koje učiteljice s djecom provode prema obrazovnim i metodičkim materijalima, a koje kreira stručni tim “Sedmog kontinenta”, utvrđuju se prethodno stečena znanja iz filmske umjetnosti i senzibilizira se učenike za temu filma.

U sklopu radionice prikazat će se film „Moj život kao tikvica“.

Radionica je namijenjena za djecu 6+.

 

TERMINI:

Datum: 25.10

Vrijeme: 9:30 sati

Kino Tuškanac, Zagreb

Mali festival za velike teme!

Udruga za promicanje stvaralaštva i jednakih mogućnosti Alternator

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now