Debatne projekcije sa srednjim školama


Kino Tuškanac, Zagreb

07.10.2016.  / 12.00-15.00

18.10.2016. / 12.00-15.00

20.10.2016. / 12.00-15.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kada pubertet odlučno uđe kroz vrata dječje sobe, svijet se okreće naglavačke. Nesigurnost postaje glasnija, prijatelji glavno mjerilo vrijednosti, odluke krhkije, a njihove posljedice kao da jače udaraju. Oni najbliži u nekim se trenucima čine najudaljenijima. Kako to izgleda u obitelji u kojoj mama i tata, potrošenih živaca i umorni od stresnog života, s brige „otpuštaju“ najstariju kćer, dragocjeno strpljenje ulažu u najmlađu kćer (koja najviše obećava), a onoj koja se našla u sredini (i baš je u pubertetu) u najboljem slučaju posvećuju osrednju razinu pažnje? Uz uvjet da bude onakva kakvu oni očekuju − „normalna”. 

 

Kako se mladi nose s izazovima odrastanja − u što vjeruju, što im je najvažnije, što ih brine? Što im je potrebno od roditelja, a što od učitelja? Kako bismo čuli kako razmišljaju učenice i učenici srednjih škola i treću godinu zaredom organizirali smo filmsku projekciju uz diskusiju sa stručnjacima.

 

Kao uvod u diskusiju bit će prikazana francuska srednjoškolska drama „Uvijek svoja”, koja je ove godine osvojila prestižnu nagradu Young Audience Award Europske filmske akademije, i za koju su glasali gledatelji stari između 12 i 14 godina u 29  gradova, uključujući Zagreb. Film je nagrađen i na ovogodišnjem Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu.

 

Film „Uvijek svoja“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reklo bi se da Aurore vodi dosadan život. Ali kada imaš trinaest godina i beskompromisni pogled na dečke, školu, obitelj i prijatelje, život poprima oblik uzbudljive psihodrame. Pogotovo kada je tu novi nastavnik francuskog, prijetnja odlaskom u internat, stalno zaljubljivanje i luda ideja o nastupanju s novim bendom.

 

Film traje 90 minuta, a predviđeno trajanje panel-diskusije je 60 minuta.

 

Debatne projekcije održavaju se treću godinu zaredom i do sada je u Zagrebu, Splitu i Rijeci u njima sudjelovalo oko tisuću djece, nastavnika, stručnog osoblja škola i stručnjaka s područja psihologije, sociologije, socijalne pedagogije, pravosuđa i dječjih prava.

Program je prilagođen za osobe s oštećenjima sluha i vida.

Mali festival za velike teme!

Udruga za promicanje stvaralaštva i jednakih mogućnosti Alternator

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now